blog-top-header

Celula Fotovoltaica Ultrausoara

Era energiilor regenerabile/verzi/bio este aici! Celulele fotovoltaice din care sunt facute panourile solare sunt in plina dezvoltare. Pana acum aveam doua probleme: miniaturizarea lor si eficienta.

 

MIT-Ultrathin-Solar-2

Cercetatorii de la prestigioasa universitate Massachusetts Institute of Technology (M.I.T.) au creat o celula fotovoltaica incredibil de mica si usoara. Dupa cum puteti observa si in fotografia care insoteste articolul, aceasta poate fi plasata pe marginea unui balon de sapun, fara sa il sparga. Desigur, va veti intreba, la ce ne foloseste?

 

Aceste mici celule pot fi montate pe materiale (haine, pantofi, genti), pe hartie sau pe sticla(geamuri, oglinzi etc). Acest lucru poate duce atat la o retehnologizare a lumii si mai mult, poate duce la o integrare mult mai rapida a conceptului de energie gratis. Ca sa pricepeti cat de mica este celula de mai sus, trebuie sa stiti ca ea are o grosime de 1,3 microni. Un fir de par are aproximativ 100 de microni in grosime.

 

Desigur, nu este uitata nici eficienta energetica. Potrivit M.I.T, noua celula solara are cea mai eficienta rata de conversie de pana acum a luminii solare direct in electricitate.

 

Cercetatorii au declarat ca pot folosi o varietate de materiale fotovoltaice, dincolo de cele pe care le-au demonstrat pana acum. “O tehnologie mai eficientă ar putea ajunge la rate mai mari de conversie decât 6 watti per gram, asa cum arata rata acestei celule”.

 

Sursa: MIT

Promotii din Magazinul Online Euro Vial Lighting