blog-top-header

Cum sa iti alegi noul interfon

Cand vine momentul sa isi aleaga un nou interfon, multi cumparatori nu au nici cea mai mica idee despre ce trebuie sa caute. Acest fapt nu este surprinzatori pentru ca video-interfonul a aparut recent in casele noastre, si ca atare in mintea noastra. Multi merg pe branduri de care au mai auzit, altii pur si simplu merg pe impuls si cumpara priml device care le incanta ochii. Acest articol este menit sa ajute, sa raspunda la intrebarea „Cum iti alegi noul interfon?”.

 

video-interfoane_AdWords-Display_468x60

 

Alb/Negru sau Culori?

In primul rand trebuie sa te intrebi daca ai nevoie de culori. Te intrebi cine si la ce ar folosi un interfon cu ecran alb-negru? De exemplu acesta poate fi perfect pentru securizarea unui birou, sau o poarta de intrare. Totusi pentru accesul in casa, un ecran color, mai mare si o camera de mai buna calitate iti vor oferi o senzatie mai buna de confort si securitate pur si simplu pentru ca vezi mai bine.

 

Ai nevoie de receptor?

In ceea ce priveste modelele de interfoane de pe piata, producatorii ofera game variate. Este momentul sa vedem diferentele intre „cu receptor” sau „fara receptor”. Care este principalul avantaj?

 

Consideram ca este de notat ca un receptor ofera un mare avantaj la care nici nu te gandesti. Poti vorbi cu interlocutorul de afara fara sa iti auda toata lumea in toata casa conversatia. Receptorul deci, chiar daca e vazut ca rudimentar, iti ofera un nivel de intimitate, care hai sa recunoastem, cateodata chiar este necesar.

 

Interfonul video fara receptor este varianta mai noua, mai „la zi” si bineinteles ca vine cu avantajele proprii. Marea majoritate a producatorilor deja au depasit modelele cu receptor si trecut la touchscreen. Interfoanele noi vin cu imbunatatiri considerabile cum ar fi posibilitatea de extindere a retelei de supraveghere cu camere auxiliare, accesarea retelei de pe alte device-uri cum ar fi smartphone, tableta sau smartTV si chiar controlul accesului din aceste device-uri.

 

Toate aceste lucruri merita luate in calcul pentru ca interfonul este, prin natura sa statica si incastrata, un device pe care nu il schimbi foarte des, si ca atare o investitie pe care o faci rar.

 

Este importanta marimea ecranului?

Marimea ecranului este importanta din mai multe puncte de vedere. In primul rand ar trebui sa iti alegi marimea ecranului in functie de locul unde vrei sa plasezi unitatea de interior. Au fost multi cei care si-au cumparat o unitate cu ecran mare iar cand au ajuns la montaj au constatat ca unitatea nu incape in locul desemnat unde au fost trase cablurile deja.

 

casa-bifamilialaSa discutam despre diagonala ecranului. Principala imbunatatire adusa de un ecran mare este fidelitatea imaginii. Mai simplu spus, pe un ecran mai mare vezi mai bine, mai clar. Totusi exista posibilitatea sa combini unitati doar partial compatibile din cauza unghiului de expunere. De exp. o unitate de interior cu un ecran mare va „intinde” imaginea de la o unitate de exterior cu unghi mic de vedere, sub 55 de grade. Ce este de tinut minte la capitolul acesta este ca ar trebui sa potrivesti unitatea de interior cu cea de exterior in ceea ce priveste redarea video.

 

Caracteristici / Proprietati aditionale.

Exista interfoane performate, care dupa cum am mai spus mai sus, pot aduce imbunatatiri consistente sistemului tau de supraveghere.

 

Adaugarea de camere de supraveghere aditionale in sistem este un exemplu de astfel de imbunatatiri. Adaugarea de unitati suplimentare de interior este un alt exemplu. Gandeste-te la o casa bifamiliala, cu o singura intrare in curte. Amandoua familiile trebuie sa poata controla deschiderea portii de acces.

 

O imbunatatire ca adaugarea de memorie permanenta in sistemul de supraveghere deschide posibilitatea de inregistrare de mesaje video pe care sa le vezi cand vii acasa exact ca pe un robot telefonic.

 

In final

In afara de faptul ca plaja de modele este foarte mare, sa te decizi ce iti doresti este relativ simplu. Nimeni in afara de tine nu stie nevoile de securitate si siguranta a casei tale. Este important sa planuiesti putin inainte pentru a nu fi luat in surprindere de situatii ca cele descrise mai sus.

 

video-interfoane_AdWords-Display_300x250

 

Speram ca acest articol ti-a raspuns intrebarilor legate de interfoane si video-interfoane. Daca inca ai intrebari, specialistii Euro Vial Lighting iti stau la dispozitie pentru a te ajuta sa iei o decizie.

 

 

 

 

 

 

Sursa articol: slinex.com

Promotii din Magazinul Online Euro Vial Lighting