blog-top-header

Incarca-ti masina electrica in 15 minute cu o baterie ce dureaza 20 de ani.

Masinile electrice de maine vor putea sa fie incarcate in doar 15 minute multumita unei noi baterii ce a fost prezentata de cercetatori din Singapore.

 

Acestia au creat o baterie ce poate fi incarcata pana la 70% in doar 2 minute si cu inca ceva dezvoltare va putea fi folosita la masini electrice.

 

Bateria mica, circulara rezita conform estimarilor, pana la 20 de ani, ne spun cercetatorii de la Universitatea Tehnologica Nanyang. Va rezista la mai mult de 10.000 de cicluri de incarcare, mult mai mult decat bateriile din ziua de azi.

 

Oamenii de stiinta cred ca aceasta baterie are un potential enorm pentru masinile electrice pentru ca permite incarcarea super-rapida si reluarea calatoriei in timp record.

 

O alta directie a bateriei sunt bineinteles device-urile portabile (telefoane tablete etc) care se vor incarca in minute.

 

Cercetatorii au inlocuit grafitul traditional ce se foloseste in baterii cu un materiale nou, gel, ce este facut din dioxid de titaniu, gasit in pamant. Din dioxidul de titaniu se fabrica nanotuburi mai subtiri decat un fir de par.

 

Urmatorul pas este construirea unui prototip mare de baterie care sa foloseasca masinilor.


Chen Xiandong, cel care a dezvoltat noua tehnologie spune „Cu ajutorul nanotehnologiei, masinile electrice isi vor mari semnificativ raza de actiune cu doar 5 minute de incarcare, timp care este similar cu alimentarea cu benzina pentru masini actuale”.

 

„La fel de important ca si bateria insasi, acum putem reduce drastic deseurile generate de baterii aruncate pentru ca bateriile noastre dureaza de peste 10 ori mai mult decat generatia actuala de baterii Litiu-Ion.”

electriccarcharing

Aceasta descoperire este ultimul mare salt in tehnologia bateriilor.

 

Mai devreme anul acesta StoreDot o companie start-up din Israel a prezentat un concept de baterie ce se incarca in doar 30 de secunde. Demonstratia lor a constat intr-un telefon Samsung ce a fost incarcat de la 0 in doar 26 de sec. Cercetatorii de la StoreDot au anuntat ca preconizeaza ca vor putea sa micsoreze bateria cat sa intre in device-urile conventionale (telefon) in mai putin de un an, deci vom avea baterii viabile comercial pana in 2017.

 


Sursa Imagini: Nanyan Technological University
Sursa articol: factor-tech.com

 

Promotii din Magazinul Online Euro Vial Lighting