Fi Social!

Trendurile vin şi pleacă, însă există un lucru asupra căruia orice designer de interior poate cădea de acord. Alegerea corpurilor de iluminat decorativ potrivite este un aspect critic pentru a atinge potenţialul estetic al unui spaţiu. 

 

Un control sporit asupra calităţii, intensităţii şi culorii luminii din spaţiile tale îţi oferă oportunitatea să îţi măreşti productivitatea, să îţi îmbunătăţeşti somnul, dar şi să pui în valoare diverse elemente de design. 

 

Nu suntem surprinşi, aşadar, că experţii în design interior recomandă corpuri de iluminat decorativ alese cu grijă pentru a obţine cel mai plăcut efect estetic. 

 

Ce sunt corpurile de iluminat decorativ?

Corpurile de iluminat decorativ sunt elemente esențiale pentru a crea o atmosferă plăcută și elegantă în orice spațiu. Pe lângă faptul că iluminează, ele completează designul interior, adăugând un plus de stil și personalitate. 

 

Tipuri de corpuri iluminat decorativ

Diversitatea corpurilor de iluminat decorativ oferă soluții pentru a îmbunătăți estetica și atmosfera locuinței. Fiecare tip de iluminat decorativ, de la lustre elegante la lămpi de masă și corpuri de perete, contribuie la crearea unui mediu unic, confortabil și plin de stil. 

Lustre şi pendule

Corpurile de iluminat suspendate, precum lustrele, pendulele şi candelabrele adaugă puncte focale de interes într-un spaţiu şi creează un aer dramatic şi sofisticat. Aveţi în vedere înălţimea tavanului şi dimensiunile camerei când alegeţi un corp suspendat pentru a crea armonie vizuală. 

 

Pentru un tavan cu o înălţime standard (2.5m-3m), alegeţi o lustră a cărei extremă inferioară cade între 2 şi 2.15 metri deasupra nivelului podelei. În camerele mai mari, precum livingul, puteţi folosi mai multe corpuri de iluminat pentru crea atmosferă şi a separa anumite zone ale camerei. 

 

Lustra din living poate fi aleasă ca piesă statement, care să atragă privirile şi să completeze eforturile de design. Pentru lustra din dormitor, optaţi pentru un model curbat, cu o lumină difuză şi delicată, şi vezi crea un spaţiu mai relaxant. 

 

Pentru spaţiile cu un decor tradiţional, clasic sau glamour, corpurile de iluminat cu manopere detaliate şi candelabrele dramatice sunt o alegere fără cusur. În spaţiile moderne sau minimaliste, optaţi pentru lustre LED cu modele simple, fără prea multe elemente de design. 

Lămpi de perete

Lămpile de perete sunt printre cele mai versatile elemente de design. Le puteţi folosi pentru a crea simetrie, evidenţia anumite piese de mobilier, sau pentru a adăuga interes vizual pe anumiţi pereţi, fără să îi încărcaţi cu prea multe elemente decorative. 

 

Lumina lămpilor de perete este relaxantă şi creează o atmosferă plăcută, emanând la nivelul ochilor. Acestea pot fi montate pe holuri, în băi, dormitoare sau birouri, şi pot oferi acestor spaţii un aer sofisticat cu o investiţie minimă.

Plafoniere

Plafonierele sunt alegerea perfectă pentru spaţiile cu tavane joase, sau cele în care se doreşte un design modern, minimalist. O plafonieră pătrată, simplă, este ideală pentru bucătărie, baie sau holuri. 

 

În cazul în care doriţi o plafonieră minimalistă în spaţiile mai mari, precum livingul, recomandăm să o combinaţi cu alte corpuri de iluminat, precum lămpile de podea sau benzile LED. Astfel, veţi crea un profil luminos customizabil şi veţi avea posibilitatea să ajustaţi atmosfera din aceste spaţii după bunul plac. 

Lămpi de dulap

O lampă de dulap este o adiţie practică în spaţiile restrânse, precum debaralele, cămările, sau dulapurile de haine. Un astfel de corp de iluminat vă ajută să vă organizaţi mai eficient şi să salvaţi timp. Mai mult, acestea adaugă un plus de stil camerei şi vă oferă un control sporit asupra intensităţii luminii. 

 

Alegeţi lămpi de dulap mici, care să nu ocupe mult spaţiu sau să oprească închiderea uşilor. 

Spoturi LED

Dacă doriţi să evidenţiaţi anumite părţi ale camerei, elemente de mobilier, sau să creaţi iluzia de separare în camere de dimensiuni mai mari, probabil vă gândiţi, deja, la spoturi încastrate. Acestea oferă un aer modern oricărui spaţiu, şi sunt alegeri excelente pentru evidenţierea detaliilor arhitecturale sau obiectelor de artă. 

 

Pentru cei ce iubesc oaspeţii, recomandăm rafinarea atmosferei spaţiului cu ajutorul unor spoturi pentru bar. Acestea ajută la delimitarea “spaţiului de lucru” şi oferă un ajutor binevenit responsabililor cu preparea băuturilor. 

Lămpi de masă

Ştim cu toţii că o lampă de masă este un prieten loial pentru un elev sau student. Totuşi, un iubitor de cărţi este şi un iubitor de frumos, de aceea vă oferim o selecţie largă de lămpi de masă, care să vă satisfacă pretenţiile estetice. 

 

Aveţi în considerare mărimea lămpii, dar şi mărimea umbrelor pe care aceasta le va produce. Acestea trebuie să fie proporţionale cu mărimea suprafeţei pe care lampa va fi aşezată, pentru a păstra armonia vizuală în cameră. 

Nu ezitaţi să experimentaţi cu poziţionarea acesteia şi intensitatea luminii. Datorită flexibilităţii sale, lampa de masă vă poate ajuta să vă reîmprospătaţi frecvent spaţiul, făcând mici ajustări în poziţia şi direcţionarea acesteia. 

Lămpi de podea

Folosiţi o lampă de podea în zone în care doriţi mai multă lumină ambientală, sau pentru a definitiva anumite zone, precum spaţiul pentru citit. Aveţi în vedere înălţimea şi dimensiunile bazei şi ale abajurului, păstrându-le propoţionale cu mărimea obiectelor de mobilier adiacente. 

 

Abajurul trebuie să fie la nivelul ochilor, sau puţin sub acesta pentru a nu fi deranjant şi a promova o stare de relaxare. De asemenea, asiguraţi-vă că finisajul şi culoarea corpului lămpii se potrivesc cu stilul spaţiului, fie că vorbim de un design tradiţional, modern sau eclectic. 

Profil bandă LED

Benzile LED sunt versatile şi pot fi folosite în numeroase moduri pentru a crea atmosferă, evidenţia elemente arhitecturale, piese de mobilier sau electronice. 

 

Acestea pot fi instalate cu ajutorul unui profil de bandă LED sub dulapuri, rafturi, sau pe marginea obiectelor de mobilier pentru detalii luminoase discrete, dar de impact. Pentru un design modern, instalaţi-le în spatele televizorului, monitoarelor sau de-a lungul unui colţ de perete. 

 

Cumpără Corpuri de Iluminat Decorativ de la Euro Vial Lighting

Atunci când vine vorba de iluminatul decorativ, Euro Vial Lighting este partenerul tău de încredere. Cu o selecție vastă de produse de înaltă calitate, poți transforma orice spațiu într-un loc elegant și primitor. Indiferent dacă îți dorești lustre clasice pentru sufragerie, corpuri suspendate moderne pentru bucătărie sau lămpi de dulap practice pentru depozitare, la Euro Vial Lighting vei găsi soluția perfectă.

 

Explorează gama noastră de corpuri de iluminat decorativ și descoperă cum poți adăuga un plus de stil și funcționalitate fiecărui colț al casei tale. Alege Euro Vial Lighting pentru calitate, inovație și un design deosebit. Transformă-ți spațiul cu ajutorul luminilor perfecte!